top of page

Kaedah Perkhidmatan kepada Warga MBPP. 

Sistem Kompaktor Bahagian Belakang

Menggunakan lori padat, adalah trak yang pengumpul sisa besar yang mampu menyimpan dan mengangkut sisa dari dapur sehingga sampah besar. Sistem ini digunakan melalui tong 120L dan 660L MGB. Tong ini diletakkan di premis pelanggan dan akan dikumpulkan pada hari-hari yang ditetapkan mencangkuk tong ke bahagian belakang lori kami. Sisa dimuatkan, dimampatkan, dihancurkan dan dipadatkan secara hidraulik ke dalam jumlah yang lebih kecil. Peralatan khusus disyorkan untuk perdagangan pungutan sampah besar. Satu mekanisme baru ini sangat meningkatkan kecekapan pembersihan dengan menyediakan 180 liter takungan larut resapan.

Sistem Roll On – Roll Off / Sistem Multilift

Sistem ini adalah muat sendiri dan peralatan muatan. Ia juga boleh mengendalikan semua jenis muatan sendiri dan bekas memunggah sedia ada dalam pasaran. Sistem ini digunakan apabila pelanggan melupuskan daripada jumlah besar sisa yang tak boleh mampatkan. Oleh kerana saiz tong biasanya adalah besar, pelanggan perlu untuk menempah kawasan yang cukup besar untuk menampung tong-tong. Dengan sistem ini, tong akan ditinggalkan di premis pelanggan. Sementara tong sedang dimuatkan dan diheret untuk pembersihan dan kemudian digantikan semula di tapak. Ini adalah satu sistem yang sangat mudah dan bersih.

High Side Tipper (HST)
Perkhidmatan lain-lain

Sistem ini hanya lori biasa dengan kontena besi di belakang dan semua pintu boleh dibuka sama sekali semasa mengambil sisa. Jenis kenderaan ini adalah direka khas untuk sisa tebal seperti potongan pokok, perabot (dan lain-lain: sofa, almari) dan lain-lain

.

bottom of page